Info@htcagro.dk ​

   

Belarus - totalkoncept

I Belarus var udfordringen at benytte og tilpasse standard russiske bygninger af beton til moderne driftsbygninger, som skal være velisolerede og lette at vedligeholde. 

Billedet viser sofarmen til 1600 søer, hvor de 3 bygninger til højre indeholder løbe- og farestalde og bygningen til venstre indeholder de fravænnede grise.

Typisk russiske bygninger med betonspær, beton loftsplader og betonvægge. Væggene bliver isoleret med styrofoam og taget med rockwool. Holdbarheden af bygningerne er rigtig god – mange steder står der bygninger fra 80´erne og 90´erne som blot skal isoleres og have nyt inventar; så er de så godt som nye.

Ventilation og varme skal tilpasses lokale forhold. I Østeuropa er der typisk fastlandsklima med meget varme somre og kolde vintre. Derfor skal kapaciteten af både varme og ventilation kunne justeres med store udsving og kunne fungere med både fuld kapacitet og minimum kapacitet. Ofte installeres der også køling.

Miljøkravene i Østeuropa er stort set de samme som i Danmark for nybyggede anlæg. Lagunernes kapacitet svarer til et års gylleproduktion; gyllen kan derfor spredes på det optimale tidspunkt for planternes optagelse.

Sofarm og slagtesvinefarm ligger ca. 2 km fra hinanden. I midten ligger lagunerne. I det oprindelige oplæg er der inkluderet et lille slagteri som forventes bygget når produktionen er helt oppe at køre.

Firmainformation

HTC Agro ApS  /  CVR: 28978243  /  info@htcagro.dk